התשובה בקצרה:
OKR זהו קיצור של המילים Objective and Key Result. מדובר על טכניקת עבודה אשר משמשת חברות ובהם החברות הגדולות בעולם בכדי לעמוד ביעדים שהם הציבו לעצמם וליישם את האסטרטגיה של החברה בצורה יעילה ונכונה.
השיטה כוללת בתוכו שלושה עקרונות חשובים שביצוע שלהן יוביל כל ארגון או חברה לתוצאות טובות הרבה יותר בדרך להשגת המטרות והיעדים.
התשובה המלאה:
OKR הם ראשי התיבות של המילים Objectives and Key Result, והיא בעצם טכניקת עבודה שבה משתמשים בחברות וארגונים על מנת לקדם מטרות ולנהל את הדרך לביצוע יעדי החברה בצורה יעילה וממוקדת.
שימוש עם טכניקת OKR מאפשר לחברות ליצור סביבת עבודה אשר מפוקסת על היעדים, ולקחת את כל המעורבים והנוגעים בדבר כחטיבה אחת לצורך התקדמות לקראת מימוש המטרות והאסטרטגיה שעליה החליטו ראשי הארגון.
השיטה כוללת בתוכה כמה עקרונות עיקריים אשר רק כאשר מיישמים אותם כמו שצריך ומשלבים את השימוש בהם בכל חלקי הארגון, ניתן להיות בטוחים שאתם בדרך הנכונה להגשמת המטרות ולהגעה ליעדים שאליהם צריך להגיע.
היתרונות של שימוש בטכניקות OKR
השימוש עם OKR הוכיח את עצמו כדרך הפעולה הטובה ביותר עבור ארגונים וחברות שרוצים לשמור על סדר ארגוני ולהצליח לכבוש מטרות ולהגיע אל היעד.
בין היתר, מחקרים שנערכו על צוותי עבודה שיישמו את העקרונות של שיטת ה – OKR וכן על צוותי עבודה שלא השתמשו בטכניקות של השיטה, הוכיחו בצורה חד משמעית כי עבודה עם OKR גורמת להשגה של תוצאות טובות יותר עבור החברה, ומובילות להצלחתה של החברה.
כמו כן, כל חברה או ארגון שרוצים תרבות ארגונית בריאה ויעילה יכולים להשתמש עם עקרונות השיטה בכדי להגיע למצב שבו כל אחד ואחד בארגון יודע בדיוק מה הוא צריך לעשות ומהם הדברים המצופים ממנו בכדי שהארגון כולו כחטיבה אחת יוכל להגיע אל המטרה האסטרטגית שאליה חותרים הצוות הניהולי.
החלקים השונים של שיטת ה-OKR:
שיטת ה-OKR מחולקת לשלושה חלקים עיקריים:
- Objective
- Key Result
- Initiative
החלק הראשון: Objective
ננסה להסביר בכמה משפטים אודות כל אחד מן החלקים הללו המהווים את הבסיס לשיטה שבה בחרו חברות ענק ברחבי העולם להשתמש. החלק הראשון הוא ה-,Objective מדובר על הגעה להסכמה אודות הנקודה שאליה הארגון מכוון להגיע בעתיד. זה כמו שמסמנים בוויז את נקודת היעד, כאשר כל אחד מבין שמבלי לסמן את נקודת היעד בצורה ברורה, לעולם לא ניתן להתקדם ולהגיע להישגים.
החלק השני: Key Result
Key Result אלו הנתונים שאליהם צריך להגיע בכדי לקיים את נקודת היעד שאותה הגדרנו בשלב הקודם. למעשה, כל המדדים צריכים להיות מספרים מדידים ודברים שניתן לבדוק באמצעותם את קצב ההתקדמות של התוכנית, בכדי לדעת מהו המקום שבו העסק עומד והאם צריך לעשות שינויים בכדי לדרבן את הקצב. בהמשך למשל על השימוש בתוכנת ניווט כמו וויז, ה – Key Result אלו הכבישים שבהם צריך לנסוע בכדי להגיע בצורה הטובה והמהירה ביותר אל היעד שאותו הגדרנו בהתחלת הנסיעה.
החלק השלישי: Initiative
Initiatives אלו הפרויקטים והמשימות שאותם צריך לבצע בפועל בכדי להגיע אל הנקודה הבאה בדרך אל היעד. אם ה-Objective הוא היעד שאליו אתם צריכים להגיע וה – Key Result אלו הדרכים שמובילים אתכם לשם, ה – Initiatives אלו הפעולות הממשיות שאותם צריך לבצע בכדי להגיע מנקודה לנקודה בכדי להתקדם אל הכיוון שהוא בעצם היעד. בדוגמא של הניווט: ה – Initiatives יהיה לרכוש מכונית ולמלא אותה בדלק בכדי שתוכלו לנסוע אל היעד.
אם יש לכם שאלות נוספות בנושא OKR, צרו איתי קשר ואשמח לתת לכם ייעוץ.
מאמרים נוספים הקשורים לתחום OKR

תשובה בקצרה: SLA אלו ראשי התיבות של המשפט Service Level Agreement או בתרגום לעברית: הסכם תנאי השירות. למעשה, כל הסכם בין נותן שירות ללקוח יכול

התשובה בקצרה: HR אלו ראשי התיבות של המילים Human Resources, או בתרגום לעברית – משאבי אנוש. בכל חברה מחלקת משאבי האנוש אחראית על תחומים כמו

התשובה הקצרה: CRO אלו ראשי התיבות של המילים Conversion Rate Optimization או בעברית: שיפור יחס המרה. הכוונה היא לטכניקות ודרכי עבודה בהם משתמשים בעולם השיווק

התשובה הקצרה: אלו ראשי התיבות של המילים Chief Operating Officer אשר משמעותם בשפה העברית סמנכ"ל תפעול ראשי. בקצרה, מדובר על תפקיד בכיר הקיים בחברות רבות,