בדפדפן יש לא מעט קודי סטטוס המסווגות לפי מספרים וסוגים שונים. לדוגמא שגיאת 500 היא שגיאת שרת, 301 היא הפניה קבועה ודף שגיאה 404 אומרת למעשה שהגולש הגיע לעומד שאינו קיים. זה יכול לקרות מכמה סיבות: שגיאה בדומיין, קישור לא נכון, שינוי הכתובת של העמוד, מחיקת העמוד ועוד. עמודי 404 נפוצים מאוד וכמעט בכל אתר יש אותם, בוודאי אתר שצבר וותק, דפים מאונדקסים, קישורים ועוד.
נלקח מתוך קורס בניית אתרים של איתי ורצ'יק
קבלו סרטון על עיצוב דף 404 ממיר:
עיצוב דף 404
לעתים גם אתם תגיעו לעמודי 404 באתר שלכם ולעתים הגולשים עשויים להגיע לעמודים הללו. כאשר הגולשים מגיעים לעמוד הזה אתם רוצים לעצב אותו בצורה יפה, מקצועית ונכונה מבחינה שיווקית. אתם לא רוצים שהעמוד יפנה בצורה אוטומטית לדף הבית כי אז לא תוכלו לגלות את השגיאות הללו ולכן כדאי לעצב ולהגדיר עמוד 404 בצורה נכונה.
מה צריך להיות בדף 404 מעולה?
- כותרת ברורה המציגה שמדובר בדף שגיאה 404
- הסבר פשוט עבור הגולש הממוצע שלא מבין מה זה שגיאה 404 ומשפט שאומר לו שמדובר בעמוד שאינו קיים. ניתן לראות בגוגל תמונות אינספור דוגמאות של דפי שגיאה 404 קוליים ויצירתיים וכדאי גם לכם להיות כאלה.
- תמונה שתשפר את העיצוב ותשקף את היצירתיות בעיצוב שלכם.
- הנעה לפעולה: עזרו לגולש להגיע אל עמוד רלוונטי באתר שלכם – תנו לו קישור לעמוד הבית, הציגו לו את תפריט הניווט של האתר, תכנים שהוא עשוי להתעניין בהם, שורת חיפוש מהירה וכו'.
כיצד נערוך את דף השגיאה 404 שלנו?
יש כמה וכמה דרכים לערוך דף שגיאה 404 בקלות וביעילות. ראשית אם אתם משתמשים בתבניות ומערכות תוכן כלשהן, לרוב תבניות הפרימיום שתעשו בהן שימוש יש אופציה לעריכה מהירה של דף 404.
כמו כן במידה ואתם משתמשים בוורדפרס תוכלו להתקין תוסף שיעשה את העבודה עבורכם. למי שיודע תכנות או מעדיף לשכור מתכנת לעשות זאת ניתן להכין קובץ 404 ולהכניס אותו לתיקיית האתר בשרת.
כמו כן, במידה ואתם בונים אתר באלמנטור תוכלו לעשות בו שימוש לערוך דף 404 מעוצב, מקצועי ויצירתי מאוד ואפילו לבחור מבין טמפלטים שונים קיימים.
חשוב לזכור, כי כאשר בונים אתר עם חברת בניית אתרים מקצועית, יש לשים דגש גם על סקיצת אפיון לדף ה-404 שלכם וכן, הייתי ממליץ לשים דגש גם על עיצובי דפי השגיאות האחרים של האתר, שניתן לעצב.