אחד הדברים שמרבית האנשים אינם שמים לב אליהם בקידום אתר מסוים הוא מפת האתר. באנגלית נקרא SITEMAP.
במאמרים שתקראו ברשת זה ישמע פשוט לארגן מפת אתר ואם אתם עושים שימוש בוורדפרס ייתכן ותוכלו להוריד אפילו תוספים חינמיים לבניית SITEMAP לאתר שלכם ביתר קלות. למרות זאת, חשוב להבין מהי מפת אתר בכלל, למה אנחנו צריכים אותה באתר שלנו וכיצד היא אמורה להיראות.
מהי מפת אתר (SiteMap)?
כאשר הזחלנים של גוגל סורקים אתרים ברשת הם עושים זאת על ידי הקישורים שבאתרים שלנו.
הם למעשה עוברים מעמוד לעמוד באתר ובאמצעות הקישורים בתפריטים יכולים להגיע לכל עמודי האתר. כמובן שבהתאם לתקציב הזחילה שלכם לא בטוח שגוגל תסרוק את כל האתר אלא רק חלק ממנו, אולם כדי לסייע לגוגל לסרוק את האתר בצורה תקינה ולהדגיש למנוע החיפוש במה עוסק כל עמוד, טוב שתהיה מפת אתר שהיא בעצם עמוד הממפה את הקישורים באתר לפי היררכיה מסוימת של קטגוריות ותתי קטגוריות.
ההיררכיה במפת האתר גם כן חשובה להעברת המסר למנוע החיפוש לגבי חשיבות מילות המפתח בעינינו.
מדוע חשוב שיהיה לנו SITEMAP באתר שלנו?
את מפת האתר תוכלו ליצור גם באופן ידני באמצעות קובץ כתבן עם סיומת XML ובעצם באמצעות שורות קוד אלה ניתן להסביר לגוגל (למען קידום אתרים טוב יותר) על ההיררכיה האמיתית של העמודים שלנו באתר כפי שאנו רוצים שהיא תהיה וכן להסביר מה עומד מאחורי כל דף. זוהי הדרך שלנו לומר לגוגל בעצם אלו עמודים באתר יותר חשובים לנו ואילו נושאים בעצם אנו רוצים לקדם יותר על פני אחרים.
במידה ואינכם מצליחים ליצור קובץ באופן ידני תוכלו לעשות שימוש במערכות כמו screaming frog ואחרות כדי לייצר קובץ זה.
סוגים שונים של מפות אתר:
מפת אתר, כמה שהיא נשמעת פשוטה, צריך לדעת שיש 4 סוגים עיקריים של מפות אתר. אתם צריכים לבחור את מפת האתר המתאימה ביותר עבורכם. כך למשל יש מפה לעמודי אתר.
זוהי המפה הסטנדרטית ביותר בה מסדרים את עמודי האתר לפי היררכיה מסוימת וסדר חשיבות. מפת אתר שונה היא מפת אתר לסרטונים. שם ניתן להוסיף תיאור לסרטון, שם לסרטון, משך זמן הסרטון ופרטים נוספים שיכולים לסייע בהעברה מידע נוסף לגוגל אודות התוכן באתר. מפת אתר לתמונות היא סוג נוסף כאשר מדובר בעיקר על אתרים מבוססי תמונות כמו של גרפיקאים, מעצבי אתרים, אדריכלים ועוד.
הסוג האחרון הוא כמובן אתר חדשות, שם אתם רוצים למנות מידע נוסף במפת האתר שלכם אודות כותרת ותיאור קצר של הכתבה, תאריך העלאת הכתבה, מילות מפתח שמתארות אותה, קטגוריה ועוד.