סרטון על איך עושים הפניות 301:
מאמר מוסגר: איך עושים הפניות 301 ומה זה בכלל?
ישנם כמה וכמה מקרים עליהם נפרט בפסקה הבאה שבגינם כדאי לבצע הפניית 301. בגדול הפניית 301 מורה למנועי החיפוש כי העמוד אליו ניסה להגיע הגולש אינו קיים יותר ומבצעת redirect (כלומר מעבר אוטומטי) לעמוד הרלוונטי שבעל האתר הגדיר. ישנם בעלי אתרים המבצעים הגדרה כללית שכל העמודים שאינם קיימים מובילים אוטומטית לעמוד הבית של הכתובת החדשה אולם זה לא מומלץ מכמה סיבות וביניהן שהעמודים הללו יאבדו את כוח הקישורים שצברו והמוניטין שצברו בקידום האורגני בעיני גוגל. כדאי אם כן להפנות את העמודים המדוברים אל כתובת חדשה ורלוונטית העוסקת באותו נושא ומחליפה למעשה את אותו עמוד בכתובת הישנה שאינה קיימת יותר.
מתי נעשה שימוש בהפניות 301?
- אם אתם מבצעים שדרוג באתר: מעבר למערכת ניהול תוכן אחרת, מעבר בין מערכת קוד פתוח למערכת קוד סגור או כל שדרוג והחלפה של מערכת הניהול של האתר – היא עשויה לפגוע בכתובות הישנות של העמודים באתר שלכם ולהציג כתובות ברירת מחדל חדשות שונות. אם יש קישורים לאותם עמודים ישנים ברחבי הרשת הם יקשרו לעמוד שגיאה שאינו קיים יותר ולכן כדאי להגדיר הפניה 301 ומעבר לעמוד הרלוונטי באתר המשודרג.
- כאשר נרצה להחליף את כתובת הדומיין של האתר.
- כאשר החלפנו כתובת לעמוד ספציפי בתוך האתר (לדוגמה בשינוי הכותרת שלו וכאשר הדומיין מבוסס כותרת)
נלקח מתוך קורס קידום אתרים של איתי ורצ'יק
איך נבצע הפניות 301?
יש כמה דרכים לבצע הפניות 301. תוכלו לעשות זאת באמצעות ג'אבה סקריפט אך זה לא מומלץ. תוכלו לעשות זאת באמצעות תגית META REFRESH אך גם זה לא מומלץ כיוון שזה לא יציג למנועי החיפוש שמדובר בהפניה אלא סתם יעביר את הגולש לעמוד החדש ומבחינת מנועי החיפוש תאבדו את הכוח של הקישורים שהיה לכתובת הישנה. מה כן ניתן לעשות? ניתן לעשות שימוש בתוספים שימוש אם האתר שלכם מבוסס וורדפרס. ניתן לבצע את ההפניות בצורה ידנית דרך קובץ HTACCESS. בשרת וניתן להתייעץ עם בונה אתרים מקצועי/מתכנת כיצד ניתן לבצע זאת באמצעות פקודות קוד לכל עמוד בנפרד. כדאי לשים לב להבדל בין הפניות 301 שאלו הן הפניות קבועות להפניות 302 שאלו הן הפניות זמניות. כאשר מדובר בהפניות קבועות גוגל מאנדקס את הכתובות החדשות בהפניות ואילו בהפניות זמניות הוא לא מבצע זאת.