וורדפרס היא מערכת שבאמצעותה ניתן לבנות אתרים מקצועיים ואיכותיים לכל צורך. מרבית האתרים הקיימים ברשת כיום הינם אתרים מבוססי וורדפרס.
מדובר בפתרון זול ונוח יותר מאשר פיתוח אתר מאפס ופלטפורמה זו נחשבת למובילה ביותר מבין המערכות הקיימות לפיתוח אתרים.
ניהול אתרים בוורדפרס הנה עבודה פשוטה יחסית ולאחר קריאת מדריך זה גם אתם תוכלו לנהל את האתר שלכם, או לכל הפחות להבין מה השירות הניתן לכם עבור ניהול אתר כזה – ישנן חברות אחסון אתרים אשר מספקות שירותי ניהול אתרי וורדפרס, ללא תוספת תשלום… כמו לדוגמא www.webing.co.il – Webing
הקמת האתר ועיצובו:
הקמת אתר וורדפרס הינה עבודה לא מסובכת במיוחד עבור יד מקצועית. עבור אדם מנוסה העלאת האתר לאוויר עשויה לקחת מספר דקות בלבד. החלק הקריטי של העבודה מגיע לאחר העלאת האתר. עיצוב האתר מגיע לאחר מכן.
תוכלו לבחור מבין אינספור תבניות שגם בהן תוכלו לבצע התאמות שונות ולשלוט בכל אספקט באתר. כדאי לכם לרכוש כבר תבניות מותאמות RTL (כתיבה מימין לשמאל) ותבניות רספונסיביות (מותאמות לגלישה במובייל) על מנת לחסוך עלויות עתידיות למתכנת שיתרגם את התבנית ויסדר את ההתאמה למובייל.
כמובן שיש גם עבודה של מעצב על האתר אולם בכל הקשור לאפיון האתר ועיצובו כדאי להיוועץ ואפילו לקבל עזרה מקצועית מחברת בניית אתרים.
ארגון תפריטים וקטגוריות:
ארגון התפריטים בוורדפרס הנו פשוט למדי. ישנם כמה סוגי תפריטים שכדאי לכם להכיר: תפריט עליון או תפריט בר עליון (מן סרגל דק עליון שמופיע בחלק הכי גבוה באתר שלכם ומציג בדרך כלל מגוון עמודים ראשיים של האתר ולעתים כפתורי רשתות חברתיות ו/או זכוכית מגדלת לחיפוש מידע באתר. תפריט נוסף הוא התפריט הראשי.
הוא יופיע בדרך כלל מתחת ל-HEADER (החלק העליון של האתר שלכם בו מופיע הלוגו ותיאור האתר) ויציג עמודים נוספים או תפריט קטגוריות/ שירותים/ מוצרים. תפריט נוסף הוא התפריט הצדדי.
לרוב הוא יהיה מנוהל דרך החלק הנקרא "ווידג'טים" בממשק הוורדפרס, אולם לעתים תתבקשו להקים את התפריט ב"עיצוב- תפריטים".
התפריט האחרון שאתם צריכים להכיר לבינתיים הוא התפריט התחתון (FOOTER) והוא זה שמופיע בחלק משלו בדרך כלל בתחתית האתר.
כדאי להסתכל באתרים שונים כדי לקבל רעיונות מה אפשר לעשות עם הFOOTER באתר שלכם כי כאן באמת אפשר לבחור מבין מגוון רחב של אפשרויות.
שימוש בתוספים:
אחד הפיתוחים היותר מבריקים הקשורים בוורדפרס הוא כל נושא התוספים. ישנם ככל הנראה מאות אלפי תוספים קיימים (חלקם בחינם חלקם תוכלו לרכוש ברשת בתשלום) אותם ניתן להלביש על אתר הוורדפרס שלכם ולשדרג אותו. למעשה, רבים מהם תוכלו להתקין ללא תוספת תשלום ככל ובאמצעות הממשק האחורי של וורדפרס.
התקנת תוסף:
היכנסו בתפריט הימני של ממשק הניהול ל"תוספים- התקן תוסף חדש" שם תוכלו ללחוץ על הכפתור "תוסף חדש" ולבצע חיפוש לתוסף שאתם רוצים.
אם אתם רוצים להתרשם ולהתעניין בתוספים מומלצים תוכלו לבצע שם חיפוש של תוספים לפי כמות התקנות או ציון איכות. כמו כן תוכלו לקרוא מאמרים ברשת לגבי תוספים מומלצים לאתר שלכם אותם תוכלו לחפש לפי שם בממשק הניהול.
עם אילו תוספים מומלץ להתחיל?
התחילו מהתקנה של תוספי יצירת קשר contact 7 ותוסף הקידום אתרים של יוסט SEO עליו נרחיב מעט בהמשך המאמר. במידה ואתם זקוקים לסליידר, גלריה או כל דבר אחר באתר שלכם – תוכלו ככל הנראה למצוא לו תוסף שכבר מישהו אחר בנה וישמח לתת לכם להשתמש בו. שימו לב שאתם עושים שימוש בתוספים שתומכים בכתיבה בעברית, בדקו את ציון האיכות של המוצר וזכרו תמיד שאם אתם לא מרוצים מהמוצר או שהוא פוגע במשהו בעיצוב שלכם באתר תמיד תוכלו להסיר את התוספים הלא רצויים או לכבות/להפעיל אותם.
הוספה וניהול תוכן בוורדפרס:
החלק הכי חשוב בכל אתר הוא התוכן שבו. בסופו של יום, גם אם אתר ייראה מדהים, עדיין הוא לא שווה כלום בעיני הגולשים (וגם בעיניי גוגל) ללא תוכן איכותי ובעל ערך.
בוורדפרס ניתן לנהל בקלות את התוכן שלכם ואם שכרתם שירות של חברת ניהול אתרים אז אתם בכלל יכולים להיות רגועים. ניהול התוכן באתר הוא לא רק כתיבה של מאמרים והוספתם לאתר. יש צורך בחקר מילות מפתח כדי לבסס את המאמרים על ביטויים לצרכי קידום בגוגל. כמו כן יש הצורך להתאים את מבנה והתוכן של המאמרים לצרכי SEO (קידום אתרים) כדי שהתוכן גם יביא תנועה אורגנית ממנועי החיפוש. גם עיצוב הטקסט באתר, הוספת תמונות בעלות רישיון שימוש חוקי וסידור התוכן באתר לפי קטגוריות – זו עבודה שיש לייחס אליה חשיבות רבה.
כאשר מדובר בעמודים לתפריט התוכן יתווסף על ידי "עמודים -> הוספת עמוד חדש". כאשר תרצו להוסיף מאמרים לבלוג שלכם באתר תוכלו לעשות זאת באמצעות "פוסטים -> הוסף פוסט חדש". כמובן שכדאי להכין מראש רשימה של קטגוריות אפשריות למאמרים שלכם ולהגדיר באלמנטור בעמוד הבלוג את הקטגוריות שיופיע בבלוג וכיצד תרצו שהמאמרים יהיו מסודרים בבלוג (לפי קטגוריה, לפי תאריך, לפי רייטינג וכו').
קידום אתרים וממשק הניהול של וורדפרס:
החלק האחרון של המדריך הזה ייגע מעט בנושא קידום אתרים – הקידום האורגני בוורדפרס. מגיע לחלק הזה אפילו מאמר שלם משלו מכיוון שהחשיבות של קידום אתרים לאתר שלכם היא קריטית. ללא תנועה לא תוכלו להפיק רווח או להביא לקוחות מהאתר שלכם, יפה ומעודכן ככל שיהיה. למזלכם, גוגל מאוד אוהבת אתרי וורדפרס כיוון שמאוד קל לסרוק אותם וקוד האתר מאוד מסודר. מבחינתכם, זה טוב שתוכלו לשלוט בכל אספקט באתר כדי לארגן את התוכן בצורה ידידותית למנוע החיפוש. שימוש בתוסף יוסט SEO יעזור לכם מאוד ויספק לכם הערות לגבי ארגון התוכן שלכם בצורה נכונה עבור גוגל.
לפרטים נוספים וייעוץ בכל הנוגע לשירותי ניהול אתרים וורדפרס תוכלו להיוועץ עם צוות המומחים שלנו באתר- מומחה בניית אתרים. כל שאתם צריכים לעשות הוא ליצור עמנו קשר בעמוד יצירת הקשר באתר או בטלפון ונשמח לתת לכם שירות.