וורדפרס היא מערכת ניהול תוכן בקוד פתוח, עליה בנויים מאות מיליוני אתרים ברחבי העולם.
למעשה, בכל שנה עוד מיליוני אתרים חדשים קמים על מערכת וורדפרס ועל פי מחקר של cminds נכון לשנת 2021, מעל 64.1% מהאתרים בעולם בנויים על מערכת וורדפרס שזה נתון מדהים!
בשל מידת הפופולריות של המערכת רבים עושים בה שימוש כדי להקים אתרים בעצמם ומבצעים לא מעט טעויות נפוצות שכדאי להימנע מהן.
בניית אתרים בוורדפרס
לצערנו הרב גם בוני אתרים מנוסים יותר לעתים מבצעים טעויות שכאלה אם בשל חוסר ידע, חוסר תשומת לב או לחץ כללי בקבוצה.
הנה צ'ק ליסט של כמה מהטעויות הנפוצות ביותר בוורדפרס שפשוט אסור לעשות.
#1 – תוכן דמו – בעת ההתקנה של הוורדפרס לעתים מתקינים גם את תוכן הדמו של התבנית בה עושים שימוש כדי לייצר מבנה מסוים לאתר ולהתבסס עליו, עוד לפני שכתבנו את התוכן המקורי לאתר.
חשוב להסיר את תוכן הדמו כמה שיותר מהר ולעתים גם לאחר הזנת התכנים החדשים באתר שוכחים למחוק חלק מתכני הדמו, מה שעשוי להיראות לא מקצועי וגם לפגוע בקידום האורגני של האתר שלכם.
#2 – יותר מדי תוספים – כל תוסף שאתם מתקינים מוסיף למשקל האתר שלכם בשרת ואף חלק מהתוספים עשויים לבצע עבודות כפולות אחד על השני ורק לעשות יותר נזק מתועלת. התקינו רק את התוספים הטובים ביותר, שאתם באמת צריכים וחיוני עבורכם.
#3 – התקנה של תבנית כבדה למרות השימוש באלמנטור – השימוש באלמנטור אמור לחסוך לכם את השימוש בתבנית פרימיום או תבנית מורכבת וכבדה. השתמשו בתבנית פשוטה התומכת באלמנטור, כזו שזמן הטעינה שלה מהיר ולא מסובכת ועליה תבנו את האתר שלכם באלמנטור.
#4 – לא עושים מה שצריך לאבטח את האתר – אחד היתרונות בשימוש בוורדפרס הוא שניתן להתקין פלגינים כדי לאבטח את האתר ולבצע עוד כמה פעולות פשוטות שמסייעות באבטחת האתר מפני פריצות. שמרו על פלגינים וגרסת וורדפרס מעודכנים, הוסיפו רישיון SSL לאתר שלכם ודאגו שהמשתמש והסיסמה שלכם יהיו קשים לפריצה.
#5 – ההבדל בין עמודים לפוסטים – יש מגוון סוגים של עמודים ותכנים במערכת הוורדפרס, 2 מהסוגים הנפוצים ביותר הם עמודים ופוסטים.
צריך להבחין בין עמודים שאלו הם עמודים ראשיים וקבועים באתר בדרך כלל לבין פוסטים המיועדים בעיקר למאמרים העולים לבלוג המאמרים באתר.
#6 – שינויים בקוד הליבה – אנשים שנוגעים בוורדפרס לראשונה בחייהם יכולים בעזרת כמה מדריכים לעשות שימוש נהדר במערכת אולם אני ממליץ בחום לא לגעת בקוד הליבה של התבנית/האתר שלכם אם אינכם מבינים בתכנות ועריכת קוד.
אתם עשויים לפגוע באתר בצורה משמעותית כאלה שאפילו למתכנת יהיה קשה לאתר סתם כך ותצטרכו להתקין את האתר מחדש.
#7 – לא לעשות שימוש בתוספים – יש לכם תוספים שמיועדים לשדרוג האתר שלכם. אומנם מומלץ לא להשתמש בהרבה כאלה אבל בהחלט שימוש בכמה תוספים שלכל אחד תפקיד משמעותי יכולים להועיל המון לשימוש באתר שלכם.
#8 – לא לדאוג לגיבוי – אף אתר, מאובטח ככל שיהיה, לא חסין בפני פריצות או תקלות. לעתים אפילו, כפי שאמרנו לפני כמה שורות, אתם עשויים בטעות למחוק חלק מהקוד באתר או לבצע פעולה שתפגע בו מבלי שהתכוונתם לכך, ולכן הכנתי מדריך פשוט ומובנה על איך לגבות את האתר שלכם ולשחזר אותו, כשצריך לבד, בפחות מ-2 דקות.
לכן מומלץ לאחסן את האתר בחברת אחסון המספקת שירותי גיבוי שתוכלו במידת הצורך לשחזר את האתר שלכם.
#9 – תנו לאדמין שלכם שם אמיתי – אחת הטעויות הנפוצות היא להשאיר את המשתמש שמעלה את התכנים כ-admin כפי שמוגדר בברירת המחדל בהתקנת אתר הוורדפרס. כבר משלב ההתקנה כדאי לשנות את המשתמש לשם אמיתי כיוון שהוא יופיע תחת המאמרים שיעלו לאתר בדרך כלל ויהיה יותר נחמד למשתמשים לראות שם אמיתי מאשר "אדמין".
#10 – לא מוסיפים FAVICON – פאב אייקון זהו האייקון הקטן בדפדפן המוצג למעלה בלשונית בעת הגלישה באתר שלכם. זהו הסימן הכר שלכם המופיע בקטן בדפדפן. לוקח בדיוק דקה לערוך את הלוגו שלכם או להכין FAV ICON משלכם באמצעות פוטושופ או תוכנה גרפית כלשהי ותוך שימוש בתוסף חינמי פשוט או בהגדרות בהתאמה אישית באתר להעלות אותו.
אשמח לעזור בכל שאלה שיש לכם, צרו איתי קשר גם בטלפון – 072-3937747